سلامت نیوز: ماجرای عجیب خمینیشهر چیست؟ این سوالی است که برای خیلی از مردم در مواجهه با خیل پیامها و خبرهای ضد و نقیض شبکههای اجتماعی و رسانهها مطرح میشود؛ ماجرای کشیده شدن بخیه از چانه کودکی چهارساله در بیمارستان دولتی در خمینیشهر اصفهان. گروهی کادر درمان را مقصر این ماجرا میدانند و گروهی دیگر انتشار خبر به این شکل را توطئهای علیه جامعه پزشکی عنوان میکنند؛ توطئهای که سجاد رضوی، رئیس بازرسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آن را نمیپذیرد و میگوید: «بازرسیهای ما نشان میدهد که بخیه از چانه کودک کشیده شده است.»
به گزارش سلامت نیوز، روزنامه فرهیختگان نوشت: ششم آذر ، کودکی به نام صدرا زاهدپور به دلیل جراحت چانه به همراه مادرش به بیمارستان اشرفی اصفهانی خمینیشهر که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اداره میشود، مراجعه کرد. زخم گرچه چندان گسترده نبود؛ اما به گفته رئیس بازرسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که چند روز پیش و در پی رسانهای شدن این اتفاق به این بیمارستان رفته بود، نیاز به چهار تا پنج بخیه داشت. در حالی که کادر درمانی مشغول بخیه چانه کودک بودند، مادر به صندوق بیمارستان ارجاع داده شد، اما مبلغ صورتحساب فرای توان مالی مادر بوده است و با نگرانی این موضوع را با پزشک و پرستار در میان میگذارد. اما همه ماجرا درست از همین نقطه آغاز میشود؛ دوراهی انسانیت و اخلاق پزشکی از یک سو و حساب و کتابهای هر روزی که کادر درمانی با آن مواجه است، از سوی دیگر.
در اخباری که چند روز است به صورت گستردهای از شبکههای اجتماعی منتشر میشود و منبع اولیه آن نیز نشریهای در اصفهان بوده، پزشک بعد از اینکه مادر کودک عنوان کرده که هزینه درمان را ندارد، دستور باز کردن بخیهها را داده و پرستار نیز آن را اجرا کرده است. در پی انتشار این خبر، احساسات عمومی جریحهدار شده و از مقامات قضایی تا وزارت بهداشت، دستور فوری به رسیدگی به این ماجرا را دادند. اما کمی بعد خبرهایی در دفاع از جامعه پزشکی دست به دست شد که انتشار این خبر را کذب و توطئهای علیه جامعه پزشکی عنوان میکرد. در این متن که در جواب انتشار خبر کشیده شدن بخیه کودکی در بیمارستان خمینیشهر منتشر شده بود، آمده است بخیهای از چانه کودک کشیده نشده و چانه کودک تنها با یک بخیه پانسمان شده است. در بخشهای دیگری از این نامه که در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود نیز نوشته شده است: «مادر توسط پرسنل اخراجی بیمارستان تحریک به شکایت شده و خبر به صورت وارونه (کشیدن بخیه توسط پرسنل درمانی) رسانهای شده است.»
این جوابیه غیررسمی در حالی این روزها در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود که وزارت بهداشت این اتهام را خلاف رویه معمول سازمانها در ایران پذیرفته و حتی علاوهبر تعلیق پزشک و پرستار متخلف، مدیریت بیمارستان اشرفی اصفهانی خمینیشهر را نیز برکنار کرده است.
سجاد رضوی، رئیس بازرسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به «فرهیختگان» میگوید: «بررسیهای ما نشان میدهد بخیه از چانه کودک کشیده شده است؛ گرچه هنوز مشخص نشده این بخیه کجا کشیده شده است؛ اما براساس تحقیقات ما، خبر منتشرشده در مورد کشیده شدن بخیه از چانه کودک صحت دارد.»
رضوی ادامه میدهد: «در این قضیه علاوهبر کادر درمانی، مدیریت بیمارستان که قادر به مدیریت اتفاقی از این دست نبوده نیز متخلف است و به همین دلیل وزارت بهداشت در مراحل ابتدایی تصمیم به برکناری مدیریت بیمارستان کرد.» به گفته او، پزشک شیفت هم موضوع کشیده شدن بخیه را پذیرفته، اما عنوان کرده بود در پاسخ به مادر کودک که گفته هزینه صورتحساب را ندارد، به شوخی گفته است: «پس بخیهها را میکشیم. شوخیای که به نظر میرسد به صورت جدی از سوی پرستار به اجرا درآمده است.»
رئیس بازرسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه روزانه افراد زیادی به بیمارستان مراجعه میکنند که هزینه خدمات درمانی را ندارند، میگوید: «خود بیمارستان اشرفی اصفهانی سالانه حدود 200 تا 300 میلیون تومان هزینههایی به این شکل در صورتحسابهای مالی خود دارد؛ هزینههایی که بیمار به دلیل نداشتن تمکن مالی پرداخت نکرده یا تخفیف گرفته است.» سجاد رضوی این حرکت کادر درمانی در اقدام به کشیدن بخیه یک کودک قصور شخصی عنوان میکند و میگوید: «مردم نباید رفتار یک شخص را رفتار جامعه پزشکی قلمداد کنند.»
این در حالی است که متنهایی که در روزهای اخیر در پاسخ به این خبر ناخوشایند در حمایت از پزشکان منتشر میشود، با تکذیب ماجرا، انتشار این خبر را پروپاگاندا علیه جامعه پزشکی قلمداد میکند. اما محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت هم از برخورد محکم وزارت بهداشت با متخلفان خبر داده و گفته است: «ما در وزارت بهداشت حاشیه امنی برای هیچکس نداریم. خط قرمز ما سلامت، حرمت و حقوق بیماران است. پزشک و پرستار مربوطه برای طی مراحل قضایی به دادگاه نظام پزشکی معرفی و البته موقتا از کار تعلیق شدند. همچنین تخلفات اداری نیز در دادگاه تخلفات اداری در حال بررسی است. همچنین مسئولان بیمارستان که در این قضیه کوتاهی کردند، از کار برکنار شدند و به برخی از مسئولان دانشگاه و حراست و بازرسی که در ارائه گزارش بهموقع تعلل داشتند، تذکر لازم داده شده است.»
حال باید دید این اقدام سفت و سخت وزارت بهداشت در برخورد با متخلفان، زمینه رعایت بیشتر حقوق بیمار در بیمارستانهای کشور را فراهم خواهد کرد؟
نظر شما